Alles over de beste headset

Tegenwoordig is ‘real life’ vergaderen niet noodzakelijk meer, waardoor er vaker wordt gekozen voor op afstand werken. In het thuiskantoor, op een flexplek of aan de andere kant van de wereld: in 2020 is videovergaderen met de beste headset zo gepiept! Maar waar moet een goede headset met microfoon aan voldoen?

Het is belangrijk dat je weet met welke apparatuur je de headset gaat verbinden. Denk aan een pc, laptop, tablet of wellicht je mobiele telefoon. Wil je een koptelefoon met een draad of juist liever draadloos? Als je gaat videobellen, dan is het best fijn als je even je bureau kunt verlaten. Denk van tevoren dus na over je doelen.

Er zijn headsets voor op het hoofd, achter het hoofd of minimalistisch in het oor. Je hebt met en zonder noise cancelling functies. Ook heb je diverse opties qua ruisbeperking of het uitzetten van de microfoon, wat erg handig kan zijn als je op kantoor zit. De beste headset voor videoconferencing, of je nu inbelt via Skype of Zoom, is dus geheel afhankelijk van jouw wensen.