Webcam online kopen – De Webcam Top 4

Voor iedere wens is er een geschikte webcam, koop online vandaag = morgen ontvangen!

Videobellen kan natuurlijk niet zonder een webcam. Laptops en de meeste all-in-one PCs komen standaard met ingebouwde webcams. Deze ingebouwde camera’s zijn vaak niet de beste optie waardoor er snel gekeken wordt naar externe webcams die eenvoudig door middel van plug & play aan de computer gekoppeld kan worden.

Webcam met ingebouwde microfoons zijn over het algemeen standaard te krijgen en door de USB-verbindng op ieder type PC aan te sluiten. Er hoeft geen aparte software geinstalleerd te worden. Het bekenste merk is Logitech, wij hebben 3 webcams op een rij gezet waarbij prijs en kwaliteit van links naar rechts beter wordt. Afhankelijk van uw wens en budget is er altijd een webcam afgestemd op uw behoeften.

Een webcam kopen is prima te regelen via de vele webshops, vaak met een snelle levering en behulpzaam in het geval van een garantie.

Beste Webcam Online Kopen – Top 4

In 5 stappen de juiste webcam kiezen

 1. Bepaal hoeveel u bereid bent te besteden. Webcams variëren in prijs, variërend van € 25 tot € 150 (er zijn modellen van €250+!). Weeg de voor- en nadelen zorgvuldig af. Hogere, functierijke modellen hebben meestal een veel betere kwaliteit voor audio en beeld dan low-end modellen.
 2. Selecteer het merk zorgvuldig. Houd voordat u een webcam koopt rekening met de verschillende functies. Kijk onder andere naar de megapixels. De gemiddelde resolutie voor standaardvideo moet minimaal 640 bij 480 pixels zijn. Voor high-definition (HD) video moet je een webcam kopen met 1.600 bij 1.200 pixels.Met meer megapixels heeft de webcam meer kans om een ​​optimale beeldkwaliteit te leveren. Overweeg de frames per seconde (fps) bij het kopen van een webcam. Een lagere fps-snelheid kan een schokkerige video en niet-gesynchroniseerde audio veroorzaken. Meestal wil je dat je webcam presteert met 30 of meer fps.Denk aan het ontwerp van de webcam wanneer u een webcam koopt. Als je graag video’s maakt, heb je pan-, tilt- en zoommogelijkheden nodig. Als je audio wilt kunnen horen, zorg er dan voor dat je webcam wordt geleverd met een headset of een ingebouwde microfoon.
 3. Evalueer de lichtgevoeligheid. Sommige webcams bieden een uitzonderlijke gevoeligheid bij weinig licht, terwijl andere dat niet doen. Zoek naar een webcam die weinig licht aankan. Overweeg of u software nodig heeft voor bewaking, videobewerking of videoconferenties, e-mail of stop motion.Bepaal of u de garantie wilt. Als u een webcam koopt voor op reis, heeft u mogelijk de garantie nodig om schade te dekken die tijdens het vervoer is ontstaan. De meeste nieuwe modellen worden geleverd met een garantie van 1 tot 3 jaar.
 4. Overweeg uw behoeften. Je hebt een webcam nodig die je computer en werk (of priveleven) ondersteunt. Als je mobiel bent, heb je een draagbare laptop-webcam nodig die compact is. Als je een Mac-gebruiker bent, heb je een Mac-compatibele webcam nodig die Mac-besturingssystemen en -applicaties ondersteunt. Nieuwe modellen iMacs hebben vaak ingebouwde webcams.
 5. Evalueer uw videoweergavebehoeften. Als je geen HD-monitor hebt, zie je de video niet in HD, zelfs niet als je een webcam met HD-functies koopt. De meeste webcams op de markt zijn geschikt voor HD, maar u kunt de instellingen aanpassen om op te nemen in een lagere resolutie of overschakelen van breedbeeld naar standaard.

Bekijk de top 4 welke van harte aanbevolen in de drie prijsklassen.

Vragen over webcams? Stel ze gerust hieronder!

2 antwoorden
 1. Gerard
  Gerard zegt:

  Beste, ik werk vanuit huis met een macbook pro. Nu is die camera niet erg geschikt gezien ik met meerdere schermen werk. Is er een oplossing van een losse webcam? En dan bedoel ik niet een webcam met een clip op mijn macbook. Alvast bedankt!

  Beantwoorden
  • Redactie Videoconnectie.nl
   Redactie Videoconnectie.nl zegt:

   Beste Gerard,

   Bedankt voor je vraag!

   In deze setup zou ik van harte de Logitech BCC950 camera aanbevolen. Deze staat los en kan met een afstandsbediening worden bestuurd. Door middel van een USB kabel is deze eenvoudig te gebruiken, volgens het plug & play principe.

   Met vriendelijke groet,

   Jeroen-Erik van Videoconnectie.nl

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.